Nu er det snart fastelavn, og i den anledning har Olivia og min veninde lavet fastelavnsboller. Når Olivia skal i køkkenet, så skal det ikke være alt for svært, og disse fastelavnsboller er utroligt lette at lave. De er lavet på vandbakkelse og de smager utroligt godt.
Vandbakkelse kan godt falde sammen når de bliver bagt i ovnen, men det gør ikke så meget. Når de bliver skåret over og der kommer fyld i, ser de ganske fine ud og smagen er den samme 😊.
Hvis du selv vil i gang kommer opskriften her – der bliver cirka 8-9 boller ud af en dej.
Ingredienser
2 dl vand
100 g smør
1 tsk sukker
100 gram hvedemel
3 æg
Sådan gør du
- Bring vand og smør i kog i en gryde.
- Kom sukker og mel i, på én gang, og rør dejen til den slipper gryde og ske. Lad dejen køle lidt af.
- Pisk æggene sammen
- Rør, lidt efter lidt, ¾ dl af æggene i dejen. Tilsæt evt. resten – dejen må ikke være for flydende.
- Brug en sprøjtepose til at forme 8 ”kager” på en plade med bagepapir. Bag vandbakkelserne midt i ovnen. Åbn ikke ovndøren de første 15 min. Ca. 25 min. Ved 200 grader i almindelig ovn.
- Lad vandbakkelserne køle af på en bagerist.
Forslag til fyld:
Flødeskum rørt op med lidt syltetøj
Flødeskum med kakaopulver
Lagkagecreme
Chokolademousse eller anden form for mousse
Vi har brugt et lag med flødeskum/hindbærsyltetøj og og et lag lagkagecreme.
Til sidst drysses lidt flormelis hen over med en si.
Velbekommen
Hvis du i øvrigt vil vide lidt om hvorfor vi fejre fastelavn, så kan du læse mere her: Fastelavn – Kristendom.dk
Comments