Myslibarer

Myslibarer

Vi elsker altså snacks hjemme hos os. Det kniber dog lidt med at finde nogle lidt sundere alternativer til de købte myslibarer og chokoladebarer. Indtil jeg fandt denne opskrift. Lad mig lige slå fast, den er ikke sund, men sundere end købte chokoladebarer. Desuden ved man hvad der kommer i, når man selv laver dem. Og så smager de altså bare godt. Vi er blevet helt afhængige af dem, så nu holdere vi lidt øje med, hvor mange der bliver spist om ugen, for de smager fantastisk.

Opskriften er nem at lave, men hvis man ikke har ingredienserne hjemme, så er det altså ikke det billigste at lave. På den anden side, chokolade og købte myslibarer er heller ikke ligefrem billigt, så i sidste ende går det nok lige op.

Skulle du have lyst til at give dig i kast med at lave barerne, så er opskriften herunder.

Velbekomme

Kærlig hilsen Helle

Myslibarer

Ingredienser:

  • 5 stk. friske dadler
  • 2 spsk. Kokosolie
  • 80 g peanutbutter
  • 70 ml ahornsirup
  • 120 g havregryn
  • 80 g kokosmel
  • 2 spsk. Mandelmel
  • 1 knsp. Salt
  • 60 g finthakket mørk chokolade
  • 60 g hakkede mandler

Tilberedning

  1. beklæd en form på cirka 20 gange 20 cm med bagepapir
  2. Hak dadlerne fint.
  3. I en gryde blander du dadlerne, kokosolie, peanutbutter og sirup. Varm det på middel varme, til det hele er flydende.
  4. Hæld det i en skål og tilsæt havregryn, kokosmel, mandelmel og salt. Det hele røres godt sammen, til det er helt blandet.
  5. Nu tilsættes den hakkede chokolade. Chokoladen kan med fordel ligge og smelte lidt i massen. Dette gør at barerne holder formen når de afkøles.
  6. De hakkede mandler blandes nu i massen. Hæld massen op i den form, og mas det godt sammen. Sættes på køl i minimum 20 minutter.
  7. Tag det ud og skær i ønskede størrelse. Vi får cirka 24 små barer ud af det, men det er jo smag og behag.

About the author

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *